Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mérkőzés összefoglalók 2011/2012 bajnokságról

2012.05.27.     Dabrony - Káptalanfa     2 : 1

Újra győzelem!

Egy katasztrofális kislődi vereség (7-1) és egy csalódást keltő vásárhelyi döntetlen (2-2) után újból három pontnak örülhetett a Dabrony SC csapata. A dabronyiak hazai pályán fogadták Káptalanfát. Az első félidőben lüktető iramot diktáltak a felek, és noha mindkét oldalon akadtak helyzetek végül Nagy Marcell révén a hazaiak szerezték meg a vezetést. A második félidő elején az előny birtokában egyre magabiztosabbá vált a Dabrony és hamarosan meg is duplázta előnyét. Ezután is lendületben maradtak a hazaiak, de a sok kidolgozott helyzet ellenére nem sikerült újabb gólt szerezni. Ráadásul a vendégek szépíteni tudtak, ami újabb lökést adott nekik, és megpróbáltak mindent, hogy egyenlítsenek. Végül azonban a hősies dabronyi védekezésnek köszönhetően megmaradt az egygólos előny és otthon maradt a három pont.
S. G.

 

2012.05.06.      Dabrony - Tüskevár     3 : 1

Rezgett a léc, de zsebben a három pont
 
A bajnokság 17. fordulójában Tüskevár látogatott Dabronyba. A hazaiak nem sokat törődtek az ismerkedéssel, és nyolc perc elteltével már két góllal is vezettek. Először Sikos Krisztián kotort be a hálóba egy kipattanó labdát, majd nem sokkal később Nagy István távoli próbálkozása kötött ki a jobb alsó sarkoban, 2-0. A hirtelen és könnyedén jött vezetés egy nagy különbségű, magabiztos hazai sikert vetített előre. A hazaiak azonban talán túlságosan is megnyugodtak, amit az ellenfél nem volt rest kihasználni, és egy szöglet utáni kavarodás után megszerezte a szépítő találatot, 2-1. A dabronyi gárda ezután próbált felpörögni, de egyre kapkodóbbá vált a csapat játéka,  ráadásul a vendégek kontratámadásai is magukban hordozták a gólveszélyt.
A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, azonban hiába volt meg a mezőnyfölény  a helyzetek sorra kimaradtak. Ráadásul a hajrában még Temesvári Péter bravúrjaira is szükség volt a kapuban, hogy ne legyen döntetlen a végeredmény. Végül a hosszabbításban Sikos Krisztián érkezett jókor középen egy beadásra, és öt méterről a hálóba sodorta a labdát, pontot téve a találkozó végére, 3-1. Így pedig talán a dabronyi szurkolók is megbocsájtják a sok kihagyott helyzetet, a kissé álmos játékot és a felesleges izgalmak miatti ősz hajszálakat.
S.G.

2012.04.25.    Dabrony - TIAC-HONVÉD     1: 2

Búcsú a Magyar Kupából
 
A TIAC Honvéd ellen lépett pályára a Dabrony a Magyar Kupa soron következő fordulójában. A megyei első osztályban szereplő vendégek kezdték jobban a találkozót, de szép lassan elolvadt az osztálykülönbség, és komoly gólszerzési lehetőségig is eljutott a dabronyi csapat. Sajnos azonban a Honvéd jobb csapat volt annál, hogy a kihagyott hazai helyzeteket megtorlatlanul hagyja, és a félidő vége előtt nem sokkal két góllal elhúzott. A hazaiak azonban nem adták fel, a lelkesedésüknek köszönhetően egy szerencsés öngóllal újra visszajöttek a meccsbe. Az egyenlítés is összejött, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, így végül elmaradt a meglepetés és a TIAC Honvéd folytathatja a kupaküzdelmeket. 
S. G.

 

2012.04.22.     Dabrony - kolontár     2 : 0

A pontok itthon marradtak 
 
Kolontár csapatát fogadta a Dabrony SC a bajnokságban. Noha a mérkőzés elejét megnyomták a vendégek szép lassan átvette az irányítást a dabronyi csapat, és ez az eredményen is meglátszott. Először Gőgös Jácint lőtte ki a rövid sarkot, majd Simon Szilveszter egy parádés távoli lövéssel duplázta meg a hazaiak előnyét. A második játékrészben már csak két érvénytelen hazai találatot láthatott a közönség, de a Dabrony Sc pontszerzése nem forgott veszélyben, és végül magabiztosan tartotta otthon a három pontot. 
S.G.
 

2012.04.15.     Kamond - Dabrony      2 : 4

Idegenben győzött a Dabrony SC

Kamond csak kozmetikázni tudott az eredményen 

Múlt hét vasárnap Kamondra látogatott a Dabrony Sc csapata. A talákozó elején a hazaiak kezdtek jobban, ám egy szerencsécs gólnak (Simon Zoltán majd negyvenméteres szabadrúgását a kamondi hálóőr csúnyán bevédte) köszönhetően átvette a mérkőzés irányítását a Dabrony, és Gőgös Jácint duplájával már három góllal is elhúzott. Mielőtt azt hihették volna a vendégek, hogy eldőlt a találkozó, a félidő utolsó momentumaként szabadrúgásból szépített a kamondi gárda, és két gólra olvasztotta a hátrányt: 1-3. A második játékrészben főleg a küzdelem dominált, a hazaiak tovább faragták volna a hátrányt, de a dabronyi védelem állta a sarat. A hajrában aztán Sikos Krisztián volt jókor jó helyen, és Simon Szilveszter kapusról kipattanó távoli bombáját kotorta közelről a kapuba eldöntve a három pont sorsát. A hazaiak persze nem így gondolták, becsülettel hajtottak tovább, ám ismét csak későn érkezett a szépítő góljuk, amely a mérkőzés végkimenetelét már nem, csak a számszerű eredményt befolyásolta: 2-4.

S. G.

 

2012.04.08.     Dabrony - Csögle     5 : 2

Visszavágott a Dabrony!

Múlt vasárnap Csögle gárdáját fogadta a Dabrony Sc a bajnokság tavaszi szezonjának második mérkőzésén. A hazaiaknak volt miért küzdeniük, hiszen azu előző fordulóban alulmaradtak Karakószörcsökön, ráadásul a mostani ellenfélnek is győzött ellenük ősszel a bajnokságban. Ennek ellenére nem éppen a dabronyi elképzelések  szerint alakult a mérkőzés. Az első félidő elején egy lecsúszott beadás a széltől támogatva Temesvári Péter kapujában kötött ki. Szerencsére ezúttal már az első félidőben érkezett a válasz Gőgös Jácint révén, majd a szünet előtt közvetlenül egy baloldali szöglet után Molnár Szilveszter is betalált a csöglei kapuba. A második félidőben már nem hagyta kicsúszni a mérkőzést a kezei közül a Dabrony: előbb Sikos Krisztián, majd Gőgös Jácint növelte az előnyt. A vendégek még szépíteni tudtak egy jól helyezett távoli lövéssel, de az utolsó szó így is a hazaiké volt, hiszen Nagy István egy védővel a nyakán bepaszírozta a dabronyiak ötödik gólját is a csöglei kapuba. Így pedig magabiztos és megérdemelt 5-2-es győzelmet aratott a Dabrony Sc.

S. G.