Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mérkőzés összefoglalók 2012/2013

 2012.08.25. Dabrony - Somlóvásárhely

Dabronyi győzelem a nyitányon


A Megyei IV. osztály Ajkai csoportjának 2012/2013-as szezonnyitó mérkőzésén a Dabrony SC 3-1-re győzött Somlóvásárhely ellen hazai pályán.

Jól kezdtük a mérkőzést, már az első percekben kapujukhoz szegeztük az ellenfelet, de a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket is elpuskáztuk, ráadásul kihagytunk egy büntetőt is. A vásárhelyiek szépen lassan kezdték felvenni a mérkőzés ritmusát, ezért is volt fontos, hogy Simon Szilveszter egy szép szabadrúgás-kombináció után 16 méterről jobbal kilőtte a jobb felső sarkot, 1-0. Továbbra is lendületben maradtunk, ám a szünet előtt már nem sikerült tovább növelni az előnyt.

A második félidőt is úgy kezdtük mint az elsőt, sorra puskáztuk el a lehetőségeket. A nagy hőség miatt elrendelt ivószünet előtt azonban sikerült megduplázni az előnyt, miután Sikos Krisztián hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nagy Istvánt, aki öt méterről az üres kapuba gurított, 2-0. A gól után cserékkel frissítette a hazaiakat a Szabó-Varga edzőpáros, Molnár Szilveszter pedig köszönte a lehetőséget és a hajrában egy szép kontratámadás végén jó 25 méterről védhetetlenül lőtt a kissé kint álló vásárhelyi kapus fölött a hálóba, 3-0. A hátralévő bő öt perc is tartogatott izgalmakat, előbb büntetőhöz jutottak a vendégek is, ám Temesvári Péter bravúrral védett. Végül azonban nem úszta meg kapott gól nélkül, hiszen egy szöglet után Tóth Ferenc érkezett jókor a labdára, és megszerezte a szépítő találatot a Somlóvásárhelynek, 3-1.

A forduló további mérkőzései:

Már az első forduló is tartogatott rangadót a bajnokságban, hiszen a tavalyi bajnok Karakószörcsök az aranyról éppen csak lemaradó Káptalanfához látogatott, döntetlen lett a vége. Városlőd nem kegyelmezett, és féltucat góllal küldte haza Apácatornát. A hazai gárda hat góljából ötöt vállalt Sípos Martin. Tüskevár hazai pályán verte Csöglét, Kislődről pedig Kolontár távozott pont nélkül, végül pedig Kamond egy hajrában szerzett góllal verte a másodosztályból visszalépő Kertát.
SG
 

 A forduló eredményi megnézhetők: ITT